Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Rosengård FF 22 15 3 4 48
2 Borstahusens BK 22 14 3 5 45
3 Husie IF 22 12 5 5 41
4 Furulunds IK 22 12 4 6 40
5 Uppåkra IF 22 12 4 6 40
6 Dalby GIF 22 10 2 10 32
7 Teknologkårens IF 22 9 4 9 31
8 AIF Barrikaden 22 9 4 9 31
9 Linero IF 22 7 4 11 25
10 Billeberga GIF 22 6 2 14 20
11 BK Fram 22 3 3 16 12
12 Skånekurd FF 22 2 4 16 10

Match

Uppåkra IF

2 - 2
Uppåkravallen
9 maj 2018
19:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Uppåkra IF - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Viktor T, Henke, Oskar H, Victor L – Jonas – Alex, Anders – Oskar W, Ahmed, Linus

Avbytare var Majed som kom in som vänsteranfallare i 62:e min men sen avslutade matchen som högerback de sista 13 minuterna, Simon som spelade sista kvarten som vänsteranfallare, och Shershah, Marius och Albin som inte spelade alls.

Vår första halvlek var oerhört gedigen. Många av spelarna verkade förvånade när jag sa att vi spelade fantasiskt bra innan paus men vad jag menade och menar är att vi gjorde precis det vi är bäst på; hårt jobb och mycket vilja i närkamperna vilket gör motståndarna i tur och ordning frustrerade, trötta och uppgivna vilket ger oss större ytor att utnyttja i offensiven.

Sällan har väl ett lag, och speciellt inte ett lag som förväntas vara med och slåss om seriesegern i div 5, skapat så lite som Uppåkra den här kvällen gjorde fram till första halvleks sista minut. Så långt hade de inte ett enda avslut men möjligtvis en antydan till målchans vid ett tillfälle. Vi gav dem inte en centimeter och inte en tiondels sekund att bygga upp något konstruktivt spel, vann mycket närkamper och var överlägsna i luften, allra mest Oskar H och Anders.

Vi hade inte heller jättemycket chanser men en hel del hörnor och halvchanser och fler i takt med att våra motståndare tröttnade. I den 40:e min gjorde vi också ett ledningsmål när Linus slog en långpassning över till högerkanten där Oskar W sprungit sig fri och relativt enkelt kunde slå in bollen. Kanske var det sen det gamla vanliga att ett lag är som mest sårbart när man precis gjort mål för i halvlekens sista minut vaskade plötsligt Uppåkra fram en dubbelhörna varav den ena såg väldigt farlig ut när bollen for lite fram och tillbaka ett par meter från mållinjen (Uppåkra körde konsekvent med hörnvarianten att flytta upp massor av spelare i målgården).

Trots den knappa ledningen i paus kändes det ändå som att vi hade ett bastant grepp om matchen men direkt efter avspark i andra visade de tydligt att de repat mod och skulle sälja sig dyrt. Det skulle emellertid ändå bli vi som gjorde mål redan efter 3 minuter efter ett fint anfall. Victor L slog en perfekt genomskärare till Linus som på sin vänsterkant omarkerad kunde rusa mot målet och väl egentligen borde skjutit själv men istället spelade in till Ahmed som gjorde ett sedvanligt kliniskt avslut när han la den stolpe-in nere vid stolproten. Det ska verkligen inte mycket till för att Ahmed ska ”måla”. Han fick inte riktigt lika mycket utrymme som vanligt och konstigt vore väl det med tanke på att han mot Uppåkra i DM för några veckor sen gjorde alla 4 målen vid vår 4-0-seger på Sorgenfri (det är dock ganska kul att se vilka krav han har på sig själv, han blir i princip arg på sig själv varje gång hans avslut inte resulterat i ett mål oavsett hur svåra lägen han hade när han sköt/nickade).

Även om det kanske kan låta som en lite konstruerad bortförklaring av det som skulle följa är frågan om det var så väldigt bra med detta tidiga 2-0-mål. Det oerhört mycket öppnare spel som sen kom att prägla den här halvleken passade oss sämre men det öppna spelet kommer ju inte av sig själv utan beror på att ett av lagen – eller som i det här fallet båda – ligger lite mindre tätt inpå sina motståndare och inte håller ihop laget. Detta var ju vad som hände med oss, vi blev okoncentrerade på uppgiften, och där hade en alltför stor segervisshet säkert ett riktigt långt finger med i spelet.

Uppåkra ska dock verkligen ha stort cred som inte lät sig nedslås av vårt 2-0-mål utan tvärtom intensifierade sitt löpande och sin offensivlusta och det skulle också ge utdelning när man först i den 60:e min reducerade på en oerhört välplacerad frispark, där dock ett något tvivelaktigt uppträdande av muren lär ha spelat en viss roll även om det inte gick att avgöra från min utsiktspunkt (i synnerhet inte med den lågt stående solen i ögonen) och därefter 5 min senare också kvitterade på en veritabel bomb i krysset från halvdistans – otroligt vackert. Mellan dessa två mål hade vi dock en utmärkt chans att öka på till 3-1 när Majed, efter att bara ha varit inne i 20-25 sekunder, vid ett inlägg hittat en bra position för ett avslut men hans skott gick någon halvmeter över.

Uppåkraspelarna fick förstås ytterligare energi av sina mål och kom nu i våg efter våg samtidigt som vi verkade ha lite svårt att på nytt få igång vårt spel i den plötsligt så helt förändrade situationen. Även om Uppåkra inte skapade någon jätteklar målchans efter målen så hade de många av sina ”klunghörnor” och var också flera gånger väldigt nära att slita sig loss från våra backar och ha fri lejd fram mot Mikael.

Det vanligaste scenariot med en sådan här matchutveckling är att det lag som lyft sig på detta sätt fortsätter med det och går segrande ur fajten men när vi väl rett ut deras anstormning och samlat trupperna, samtidigt som de verkade ha sprungit sig rätt trötta med sina väldigt många och långa löpningar, så tog vi tillbaka initiativet och de sista 5-10 minuterna var helt och hållet våra men ledde bara till ett par halvchanser.

Totalt sett ett ganska rättvist resultat även om vi, om något lag, nog var en liten, liten aning mer värda 3 pinnar än våra motståndare. Synd att vi inte kunde behålla vårt spel från första halvlek. Med den prestationen i hela matcher och genom hela serien hade vi med säkerhet vunnit densamma.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-6 Avslut på mål: 4-5 Avslut utanför: 5-3


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmed Kaheel 1 1 0 0 0 0
Anders Folkesson 1 0 0 0 0 0
Oskar Hernerud 1 0 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 31 aug 2018, 18:15 AIF Barrikaden - Uppåkra IF 2 - 1